ІІ Літня школа «Ревіталізація міст – досвід ЄС для України» (20.06.2022, онлайн)

20 червня 2022 р. в онлайн форматі на платформі Teams були проведені заняття першого дня ІІ літньої школи в рамках реалізації Модуля Жана Моне «Ревіталізація міст – досвід ЄС для України».

Захід організовано Львівським національним університетом імені Івана Франка у тісній співпраці з Національним Еразмус+ офісом в Україні та департаментом економічної політики Львівської обласної військової адміністрації.

Захід відвідало понад 50 учасників, що є студентами та викладачами університетів з різних міст України.

У вітальному слові Андрій Стасишин, декан факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка звернув увагу на зростання актуальності тематики літньої школи, адже в умовах повномасштабної війни з росією відновлення потребуватимуть не лише постпромислові об’єкти та території, а цілі міста й регіони України, що потерпають від воєнних дій.

Петро Крайнік, експерт напряму Жана Моне Національного Еразмус+ офісу в Україні у своєму зверненні підтримав зусилля Університету у впровадженні європейських практик у вітчизняні реалії, а також підкреслив виняткову роль студентської молоді у створенні проектів відновлення суверенної України.

Також у заході взяла участь Наталія Ситник, завідувач кафедри фінансового менеджменту, професор, наголосивши на важливості фінансових аспектів здійснення програм ревіталізації та необхідності пошуку відповідних ресурсів з диверсифікованих джерел.

Під час першого дня школи з презентаціями виступили Ольга Сич та Віра Круглякова – доценти кафедри фінансового менеджменту, члени команди проекту Модуль Жана Моне. Були висвітлені питання європейських стратегій міського розвитку, ролі міста та принципів європейської міської програми (Urban Agenda), оцінено ставлення до проблем міст в Україні на основі проведеного опитування.

Гостьовим лектором літньої школи виступив Орест Гринів, начальник управління промисловості, підприємництва та інвестиційної політики Львівської обласної військової адміністрації. Спікер зосередив увагу на таких актуальних питаннях як інвестиційна привабливість Львівської області, ключові напрямки співпраці з ЄС, стратегії формування та функціонування технопарків, а також релокації підприємств в умовах війни. Лектор відповідаючи на запитання, зазначив, що нарощування промислового потенціалу та підтримка інвестицій типу brownfield сприятиме сталому розвитку регіону.

В кінці навчального дня учасники ознайомились з дієвим інструментом розробки програми ревіталізації – європейською платформою Urbact та отримали консультації з питань розробки проєкту ревіталізації.

В результаті відвіданого заходу, учасники: ознайомились з цілями та програмами розвитку європейських міст, навчились порівнювати стратегії міського розвитку в Україні та ЄС, аналізувати прийоми започаткування проекту ревіталізації, започаткували підготовку власних проектів ревіталізації міських об’єктів.

Прес-реліз підготовлено за матеріалами факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка.

Попередня Вебінар «Якість в ІТ Освіті» (16.06.2022, онлайн)